Aanmelden

NB: Wachttijd tot intake wordt momenteel geschat op 16 weken (mede vanwege de vakantie). Er is geen wachttijd tot start behandeling na de intake. “Wandelcli√ęnten” hebben een stapje voor ūüėČ

Wachttijd/ aanname stop: De praktijk heeft soms een aannamestop of een wachttijd tussen (digitale) aanmelding en start behandeling (zie home-page voor actuele wachttijd). Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken (elders) een intake krijgt. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de Treeknormen).

Exclusiecriteria: Sommige problemen kunnen (en mogen) niet worden behandeld binnen deze praktijk. De volgende problemen worden niet behandeld: psychotische problematiek, ernstige verslaving, ernstige eetproblematiek , manisch depressiviteit, ernstige agressieregulatie problemen of ernstige persoonlijkheidsproblematiek. Ook als u ernstige maatschappelijke problemen heeft (dakloosheid, zeer hoge schulden, acute dreiging) is deze praktijk niet geschikt. Twijfelt u of uw behandeling om deze reden zou kunnen worden geweigerd, maak dan gebruik van het contactformulier en leg de situatie voor aan ons.

Communicatie: De praktijk werkt veel met digitale hulpmiddelen. Dat komt omdat we een parttime secretariaat hebben en de behandelaars vaak in gesprek zijn met hun cli√ęnten. ‘Digitaal’ is wellicht wat onpersoonlijk maar werkt voor deze praktijk het best. Daarnaast scheelt het soms tijd die we liever inzetten voor uw behandeling.¬† Mocht ‘digitaal’ echt te moeilijk zijn en er is geen ‘helper’ in de buurt, geeft u dit dan telefonisch door aan het secretariaat/ de secretaresse, Desiree Bakker, zie foto. Dan wordt in samenspraak een alternatief besproken. De secretaresse werkt 2 dagdelen per week en is het best bereikbaar per SMS, Signal-app of per JPO-Clientenlogin (voor mensen die al in behandeling zijn). Whats-App is (wettelijk) verboden en wordt niet beantwoord. Soms, in vakanties, wordt het secretariaat door iemand anders waargenomen.

Aanmeldprocedure: U heeft altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig vooraf aan uw aanmelding! Vervolgens dient u de Praktijkinformatie 2024 te lezen, te begrijpen en akkoord te gaan. Misschien besluit u, alsnog, om zich niet aan te melden. Of wilt u eerst uw verzekeringsrechten nog goed nagaan. Bent u eruit en wilt u bij ons in zorg komen? Ga dan naar het Aanmeldformulier. U kunt hier ook de verwijsbrief van de huisarts uploaden. Als de aanmelding √©n de verwijsbrief van de huisarts ontvangen is, krijgt u na ongeveer een week een belletje of een e-mail met de geschatte wachttijd of als er geen wachttijd is, een datum en tijd voor de intake. Geeft u per omgaande aan of het intake-voorstel schikt? Hierna krijgt u een link naar een beveiligd e-mail-platform (JPO-Cli√ęntenlogin). Via dit platform wordt allerlei informatie verstuurd, waaronder een vragenlijst met open vragen welke we in de intake samen zullen bespreken. U weet dan al wat er gevraagd gaat worden en u kunt er vast over nadenken. Daarnaast ontvangt u per e-mail een link naar een meerkeuze-vragenlijst (via de website van Embloom). Ook deze wordt met u besproken in de intake. Voor de volledigheid geven we hier aan dat aan een intakegesprek kosten verbonden zijn. Dus geen ‘eerste gratis gesprek’. Voor kosten zie onder Kosten&Tarieven.

NB: tot het moment van intake is uw verwijzer (veelal uw huisarts) of zijn vervanger uw aanspreekpunt. Ook als het minder goed met u gaat (crisis of spoed). Voor spoedeisende zaken buiten kantoortijden kunt u terecht bij Hadoks Acute zorg (voorheen SMASH) , de huisartsen avond-, nacht- en weekenddienst. Deze is bereikbaar via 070-346 96 69. Indien sprake is van levensgevaar belt u natuurlijk 112.

Denkt u bij het eerste gesprek aan uw ID?

Openbaar vervoer: De praktijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 3, halte Elandstraat ligt op 5 minuten lopen afstand. Idem voor tram 11, halte Weimarstraat.

Auto: De praktijk is goed bereikbaar met de auto en parkeren kan bijna altijd ‚Äėvoor de deur‚Äô. Vanaf 18:00 uur geldt er betaald parkeren (1.70E per uur).